Meteen naar de inhoud

Complete Repertory 2021

Complete Repertory 2021 is vanaf oktober beschikbaar voor ZCP Complete Classification.

De auteur, Roger van Zandvoort heeft ontzettend veel werk verricht en een aantal belangrijke bronnen toegevoegd:

Het belang van de toevoeging van Knerr’s repertorium kan niet onderschat worden. Knerr’s repertorium is een monumentaal werk dat ontzettend veel symptomen zeer goed gedocumenteerd indeelt en hun belang aangeeft.

De Materia Medica van Knerr kan worden nagelezen op HomeoInt. Wij zullen deze Materia Medica te zijner tijd als gratis inhoud beschikbaar stellen binnen ZCP.

  • 312.000 toevoegingen nu gemaakt van Knerr’s repertorium gebaseerd op de Guiding Symptoms van Hering, een toename van 29.000 toevoegingen ten opzichte van de 2020 versie.
  • Er zijn veel aanvullingen op deelrubrieken gemaakt gebruik makend van de remedie informatie in meer specifieke rubrieken. We noemen dat donor-receptor aanvullingen. (zie rechts. maag; tabak agg. = receptor)
  • In totaal zijn er 46.969 bronaanvullingen gedaan ten opzichte van de 2020 versie, voornamelijk afkomstig van het werk aan Knerr en de nieuwe remedie toevoegingen.
  • Geheel nieuwe remedie toevoegingen, van de 7 genoemde nieuwe remedies en van toevoegingen aan gedeeltelijke rubrieken (donor/receptor): 49638 sinds CR2020.