Meteen naar de inhoud

Extra modules bij ZCP

Hoe gaat het in zijn werk en wat is er te krijgen?

In-App aankopen

ZCP is in de basis al een heel uitgebreid programma. Je kunt al je patiënten en casussen erin bijhouden, je consulten erin plannen. Anamneses doen volgens de ziekteclassificatie, etc. Analyses kun je doen met de diverse beschikbare repertoria. Het is echt al heel uitgebreid. Er zijn echter een aantal modules die je het leven nog makkelijker kunnen maken of die we alleen beschikbaar kunnen maken onder licentie van een ander auteur. Bij dat laatste hebben we het natuurlijk vooral over een repertorium of een materia medica.


Gratis meegeleverd met ZCP

Op dit moment hebben we al heel veel gratis materiaal in het programma voorhanden.

Het repertorium van Kent

Ook al is het alweer een dikke eeuw oud, het is heel nuttig als je wilt leren repertoriseren.

Als je wilt leren repertoriseren in jaar 1 of 2 van je opleiding dan heb je geen dik hedendaags repertorium nodig. Je moet gewoon gaan begrijpen hoe je kunt repertoriseren en hoe zo’n repertorium in elkaar zit.

Heb je dan de Complete Repetory met meer dan 240.000 rubrieken nodig? Nee. Kent met 69.000 rubrieken is op dat moment méér dan genoeg.

We leveren het standaard bij ZCP.

Diverse Materia Medica

Bij ZCP zitten al diverse materia medica meegeleverd. Het gaat om de oude meesters. Zo hebben we de complete Materia Medica van William Boericke in het programma zitten. Daarnaast hebben we de complete Lectures of Materia Medica 2nd Edition van James Tyler Kent erbij. Over de jaren heen komt er steeds wat bij. We zijn bijvoorbeeld bezig om A dictionary of practical Materia Medica van J.H. Clarke toe te voegen.

Het mooie van dit materiaal in ZCP is dat het echt geïntegreerd werkt. Klik je op een middel in het Repertorium, dan wordt de materia medica geopend. Alle gerelateerde middelen kun je aanklikken in de tekst net als in je browser op het internet. Bij een heel groot deel van de middelen zijn foto’s toegevoegd waarmee je kunt zien waarvan het gemaakt is.

Kennis uit de lessen aan de Homeopathie Academie Nederland vind je in de ‘Samenvattingen van de Materia Medica‘ van Liesbeth Kruyswijk en Hans Dijkema.


Wat kan ik extra aanschaffen bij ZCP?

  • Integratie voor je digitale agenda
  • Betaallinks via Mollie
  • De labelprinter module
  • SMSjes om je patiënten te herinneren en no-shows te voorkomen.
  • Een tweede licentie voor je andere computer
  • Repertorium De Complete Repertory – zowel in het Engels als het Nederlands
  • Materia Medica Boericke & Phatak in het Nederlands
  • Voor de Veterinaire praktijk: de New World Veterinary Repertory
  • Q2 2022: De “Concordant Reference – Complete Classic MM – 1st edition” en de “Konkordanz der Materia Medica” van Frans Vermeulen.

Aanvullende modules in ZCP

Om het programma helemaal compleet te maken voor je praktijk zijn er een aantal aanvullende modules in ZCP waarmee je het programma kunt uitbreiden.

Betaallinks

Met ZCP kun je nota’s sturen die patiënten kunnen declareren bij de zorgverzekeraar. Daarnaast kun je ook nota’s voor aanvullende producten (denk aan tincturen) maken.
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om nota’s direct te laten betalen, maar het komt in onze praktijk vaak voor dat we in feite 2 consulten houden. Eén waarbij we elkaar fysiek zien en één update consult via de telefoon en dat dat ook zo op de rekening komt die gedeclareerd wordt. Dan stuur je de nota pas een week of twee na het consult en betalen mensen achteraf.
Met de betaallink module die samen met Mollie werkt kun je het mensen en jezelf makkelijk maken om te betalen. Ze rekenen af via iDeal en het systeem voert het juiste nota-nummer in. Dat kun jij vervolgens eenvoudig inlezen in ZCP en daarmee is je nota administratie altijd bij.

Integreren met je digitale agenda

Hou je een gezinsagenda bij? Heb je ook nog ander werk en wil je niet per ongeluk consulten inplannen op werktijden? Werk je in een maatschap waarbij je gebruik maakt van dezelfde praktijkruimte?

Met ZCP is het mogelijk om je digitale agenda in Office 365 of een CalDav gebaseerde agenda (OSX, Google, Owncloud, etc.) te gebruiken.

Afspraken worden dan vastgelegd in die agenda. Lees hier meer over je privacy als je van deze module gebruik maakt.

SMS Herinneringen

Je kunt met ZCP geautomatiseerd SMS herinneringen versturen naar je patiënten. Daar zitten wel kosten aan verbonden, omdat de centrale licentie/documenten server van ZCP deze SMS’en verstuurt.

Voordeel van SMS Herinneringen: Je voorkomt no-shows. Mensen krijgen een aantal dagen van te voren bericht dat ze een consult hebben. Sinds wij in de praktijk deze dienst gebruiken hebben wij geen mensen meer gehad die niet komen opdagen zonder van te voren contact op te nemen.
Kost per klant / per consult een beetje, maar levert veel op. En bij een ‘arsenicum type’ hoef je het niet aan te zetten .

Labelprinter module

Met iets simpels als dit verhoog je je professionele uitstraling enorm. Kleine moeite, groot plezier.

Met de label printer module kun je labels uitprinten voor op de flesjes die je meegeeft aan de patiënt.

Het werkt gegarandeerd met een Brother QL 700 labelprinter. Gebruik voor de labels echter wel altijd de originele Brother Filmtape van 29mm breed, want dat is de enige waar de letters niet vaag van worden en die zich makkelijk laat plakken op de kleine flesjes die we als homeopaat in gebruik hebben.


Patient Insight Module

Met de patient insight module heb je altijd de voorschriften van je patiënten bij de hand. Het programma synchroniseert de voorschriften automatisch met het web en jij kunt ze altijd bekijken.

Via de goed beveiligde website zc4.nl kun jij met je persoonlijke email adres inloggen met twee-factor authenticatie. En nadat je ingelogd bent kun je eenvoudig, op je mobiel, alle voorschriften van je patiënten inzien.

Op die manier ben je nooit verrast als een patiënt je op een willekeurig moment belt. Je kunt altijd inzien wat je hem/haar ook alweer hebt meegegeven.

Een groot gemak! Je hoeft niet altijd je laptop bij de hand te hebben of ingelogd zijn op ZC4. Als het ingewikkeld wordt pak je je laptop erbij.


Nota Templates

Met de nota templates module kun je in het ZC4 programma facturen voor andere soorten werk.

Als je er bijvoorbeeld naast Homeopathie nog een coachingspraktijk naast doet, dan kun je voor die coachingspraktijk een andere opmaak voor nota’s kiezen.

Het laatst gebruikte nota template wordt bij de cliënt geregistreerd, zodat je bij een volgende nota voor die cliënt niet steeds hoeft te kiezen.


De Complete Repertory

De Complete Repertory van Roger van Zandvoort is het meest uitgebreide repertorium dat wereldwijd op de markt is. Je kunt het eigenlijk niet beter treffen.

Hiermee kun je je homeopathie praktijk optimaal uitoefenen. Niet alles wat op de Homeopathie Academie Nederland wordt onderwezen staat erin, maar als repertorium voor de gangbare homeopathiepraktijk is het ongeëvenaard.

Roger van Zandvoort voegt is zeer actief met de ontwikkeling van dit zeer complete repertorium. Meer dan 30 jaar aan ervaring zit verwerkt in dit repertorium.

The New World Veterinarty Repertory

Een modern repertorium voor de veterinaire praktijk gebaseerd op Boger-Boenninghausen met waardevolle toevoegingen van Kent en vele anderen.

Dit is het eerste repertorium dat exclusief is ontworpen voor Veterinair gebruik.

Richard Pitcairn en Wendy Jensen hebben samen meer dan 55 ervaringsjaren van homeopathie praktijk voor dieren gestopt in dit fantastische repertorium.

Frans Vermeulen’s Boericke en Phatak

De meest gebruikte Materia Medica in onze homeopathiepraktijk is volledig geïntegreerd beschikbaar voor ZCP.

Zeer uitgebreid met middelverwijzingen. Een fantastisch naslagwerk dat je naast je anamnese kunt houden om DD’s te maken of vanuit je repertorium te raadplegen hoe het symptoom terugkomt.