Meteen naar de inhoud

Complete Repertory

Het meest uitgebreide repertorium ter wereld

Werken met Complete Repertory in ZCP

Met Complete Repertory maak je van ZCP een homeopathie programma waarmee je je praktijk van patiëntenregistratie tot nota kunt uitvoeren. De Completer Repertory heb je als professioneel homeopaat nodig. Daarmee heb je de mogelijkheid om te zoeken in meer dan 4.000 Materia Medica bronnen.

Vanaf april 2022 ook in het Nederlands

Wij van Complete Classification zijn er van overtuigd dat je in je moederstaal beter kunt repertoriseren. Daarom zijn we in 2019 begonnen met het vertalen van de Complete Repertory 2017 in het Nederlands.

Er is reeds een vertaling in het Nederlands, maar deze vertaling is niet vrij voor gebruik, gebrekkig en niet goed gecontroleerd tegen de achterliggende Materia Medica, waardoor voor veel rubrieken de betekenis niet overeenkomt met de proving! Daardoor loop je als homeopaat kans op verkeerde gronden een middel voor te schrijven.

Wij maken een vertaling die net als de Complete Repertory gebruikt mag worden in elk homeopathie programma ter wereld. Bovendien controleren we tijdens het vertalen bij twijfel altijd tegen de achterliggende materia medica. Als homeopaat moet je kunnen vertrouwen op je bronnen!

Complete Repertory – de moeder aller repertoria

Complete Repertory 2021

Complete Repertory is het meest uitgebreide repertorium dat op dit moment op de aardbodem te krijgen is. De auteur, Roger van Zandvoort werkt al meer dan 30 jaar aan dit monumentale werk!

Alle oude meesters, maar ook moderne provings worden opgenomen.

In tegenstelling tot sommige andere repertoria, wordt dit repertorium actief up-to-date gehouden door de auteur. Er is geen repertorium dat vollediger is dan het Complete Repertory. Complete Repertory is het meest gebruikte, gedetailleerde en geavanceerde repertorium, beschikbaar in de meeste talen.

Over de auteur, Roger van Zandvoort (1958). Roger heeft zijn leven gewijd aan het samenstellen van het best mogelijke homeopathische repertorium van de wereld.

Met de Complete grijp je nooit mis

De Complete Repertory wordt jaarlijks uitgebreid. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erin. En het repertorium is zeer gestructureerd opgezet. Een paar cijfers op een rij.

  • 46 Hoofdstukken
  • 242.190 Rubrieken
  • 302.643 Verwijzingen
  • 2578 Verschillende middelen
  • 4452 Materia Medica en Provings Bronnen liggen ten grondslag aan dit repertorium .
  • Voor elk gebruikte middel is op zijn minst één bronverwijzing. In totaal zijn er 6.509.904 bron verwijzingen in dit repertorium.