Meteen naar de inhoud

Release 1.58 – De Lectures Release

ZCP 1.58 is uit.
Een greep uit de wijzigingen

Nieuwe mogelijkheden

Vernieuwde datumplanner

Kleine moeite, groot gemak. De datumplanner is in vernieuwd. Je kunt nu zowel aan de linkerzijde als aan de rechterzijde de huidige datum instellen.

  • Als je dat richting de linkerzijde doet, wordt de datum aan de rechterzijde ingesteld op links + het aantal weken (in de afbeelding 5).
  • Doe je dat richting de rechterzijde, dan wordt het aantal weken vanaf de datum in de linkerzijde tot aan ‘vandaag’ berekend.

Het is ontzettend handig in gebruik. Vaak heb je één van beide nodig. Patiënten zijn immers niet altijd even voorspelbaar met het overgaan naar nieuwe potenties.

Aanmaningen versturen

Nog zo’n dingetje uit de praktijk. Handig! Patiënten zijn niet altijd even snel meet betalen. Voorheen stuurde je dan de nota opnieuw en paste je de email aan. Nu is er een standaard template voor nota’s waarvoor de betaling te laat is.

Wachtwoord kwijt?

Nog een praktijk gevalletje. Heel veel homeopaten raken hun wachtwoord kwijt. Bij ZCP was je dan tot versie 1.57 ook meteen je hele patiëntendossier kwijt. Vanaf versie 1.58 komt daar verandering in.

Je wachtwoord vergeten. Het overkomt iedereen wel eens.

Vanaf versie 1.58 kun je, nadat je de eerste keer je wachtwoord hebt ingesteld gebruik maken van de “Ik ben mijn wachtwoord kwijt” – knop. De licentieserver van ZCP stuurt dan automatisch je wachtwoord naar het email adres waaronder je ZCP hebt geregistreerd. Kom je er niet uit? Neem dan contact op.

Hulpschermen en Video’s

Er is afgelopen tijd ontzettend hard door ons gewerkt om instructies en videofilmpjes toe te voegen aan ZCP. Er is voor meer dan 500MB aan videomateriaal toegevoegd waarin het heel duidelijk wordt hoe je dingen met ZCP kunt doen. Een enorme aanwinst. Je kunt de hulppagina’s en de video’s ook hier raadplegen.

Video’s beter zichtbaar

Viideo’s in de hulpschermen komen nu goed tot hun recht.

In versie 1.57 was de videomodule nog niet helemaal perfect, maar nu werkt hij helemaal naar behoren. Filmpjes beginnen nu echt bij het begin en je kunt goed zien in de hulpschermen dat er een filmpje is.

Technische verbeteringen

  • De SMS service lag er ongemerkt een tijdje uit. Dat hebben we zo snel mogelijk verholpen en er een signalering op gezet.
  • In voorbereiding op Qt release 6.2 en ondersteuning van de nieuwe Mac M1 processorarchitectuur is ontzettend veel ZCP programmacode aangepast.
  • Alle middelen waren ineens kwijt. Een vergeten bestandje bij het uitbrengen van 1.57.1. Er is voor diverse mensen een hotfix geweest om dit tussentijds op te lossen.
  • Videofilmpjes begonnen net niet helemaal vooraan, bovendien kon je in de handleiding niet zien dat het om een videofilmpje ging. Dat is nu opgelost.
  • De pauzeknop bij video’s deed het niet goed. Dat is ook opgelost.
  • De activatieprocedure van ZCP is duidelijker geworden.
  • Het wilde wel eens voorkomen dat ZCP zonder enige reden crashte. Het bleek dat dit vooral het geval was bij mensen die met twee beeldschermen werken. Als je dan het scherm loskoppelde en van plek wisselde en ZCP opende een dialoog-venster, dan plop, weg ZCP. Na lang zoeken is dat nu ook opgelost.
  • Download fouten zijn ook opgelost. Soms kon ZCP ineens aangeven dat een download niet lukte. Dat kwam omdat ZCP dan iets te gretig was met het lezen van de website. Soms moet je even wachten…

Nieuwe materia medica

We hebben heel veel werk gestopt in het toevoegen van een nieuw stuk aan de Materia Medica van ZCP: Lectures on Materia Medica van James Tyler Kent. Er zijn meer dan 175 Materia Medica pagina’s zijn toegevoegd.

Lectures of Materia Medica, 2nd Edition – JT Kent

Het is gratis beschikbaar voor alle ZCP gebruikers. Het is een mooi stuk werk geworden.

Lectures of Materia Medica, 2nd Edition – JT Kent

De nieuwe Materia Medica is ook voorzien van zoekwoorden en die kunnen via het vergrootglas worden opgeroepen.