Meteen naar de inhoud

Release 1.66 – Bugfix release 2 & Complete Repertory 2022

ZCP Versie 1.66 is uit

Opnieuw een bugfix release,
maar ook Complete Repertory 2022!

U kunt deze release het beste installeren door hem handmatig te downloaden en te installeren vanaf de website. Klik hier om 1.66 te downloaden

Sinds 1.62 vraagt het programma bij afsluiten om een backup. Het afsluiten gaat daardoor niet meer automatisch.  Dit is vervelend mij automatische upgrades en vanaf 1.66 verholpen.

Bij het releasen van 1.62 zijn een aantal vervelende bugs boven tafel gekomen, die helaas moeilijk te voorkomen zijn geweest. Versie 1.62 bevat een groot aan tal wijzigingen als gevolg van grote veranderingen.

De grootste problemen zijn er in 1.65 uitgehaald (zie releasenotes)en we hopen nu ook de laatste problemen eruit te hebben in deze nieuwe release van ZCP.

 In 1.65 zit een bug die voor veel praktiserende homeopaten erg vervelend is. Hierdoor ontvangt u helaas opnieuw na korte tijd een update van ZCP. Vervelend, maar helaas noodzakelijk. Het versturen van voorschriften en nota’s is door deze bug instabiel geworden. Het komt regelmatig voor dat het uploaden van de voorschriften en nota’s naar de beveiligde omgeving niet lukt. De bug komt voort uit de dezelfde event processing  problemen die al vanaf 1.62 spelen.  Op Mac OS X liep het wisselen van taal nog steeds regelmatig vast vanwege dezelfde problematiek. Ook dit is nu opgelost.  Daarnaast zijn enkele problemen opgelost bij het inzien van bronnen (rechtermuisknop op een middel in het repertorium) door het via een menu onder de rechtermuisknop te laten lopen.

Het spijt ons dat we zo kort op elkaar nieuwe releases van ZCP moeten uitbrengen. Echter, met deze release verwachten we de problemen wel verholpen te hebben en we verwachten niet dat er nog veel bijzonders uit deze release zal komen.  

Repertorium niet meer beschikbaar?

Sommige mensen ervaren dat het door hun aangeschafte repertorium (de Nederlandse versie van de Complete bijvoorbeeld) ineens niet meer beschikbaar is. Na de update start ZCP op met ‘Kent‘. In het algemeen is dit te verhelpen door gewoon even te wisselen van repertorium. Zie hiervoor de wissel-knop. Met de taal-knop kan de juiste taal worden gekozen.

Zorg wel dat u alle downloads die worden aangeboden voor de Complete Repertory die u gekocht heeft van te voren laat uitvoeren!

Van Kent wijzigen naar een ander repertorium

Na wijziging kan er ook weer worden gewisseld van taal:

De taal omzetten naar Nederlands.

Complete Repertory 2022 Engelse versie in mei 2022

Roger van Zandvoort heeft de 2022 versie van de Complete Repertory uitgebracht. Er zijn ten opzichte van CR 2021 ongeveer 58.000 bron vermeldingen toegevoegd en 12.000 nieuwe middelen aan nieuwe en bestaande rubrieken. Vooral door het verwerken van T.F. Allen’s Encyclopedia. 

Nog belangrijker is dat er nu 67.000 meer rubrieken zijn met klinische bevestiging, hetgeen het aantal rubrieken met klinische bevestiging in de Complete van 26 naar 28,35% verhoogt. Dit is de belangrijkste reden om Allen’s Encyclopedia te verwerken in de Complete, samen met 2e graads toevoegingen die niet in Kent te vinden zijn. 

Er zijn 1.200 rubrieken bijgekomen in deze nieuwe versie, hetgeen het totaal aantal rubrieken op 215.629 brengt. Ter vergelijking: de synthesis blijft de laatste jaren redelijk constant op 180.682 rubrieken. 

Complete Repertory 2022 Nederlandse vertaling eind juni 2022

In verband met onze verhuizing komende maand ben ik niet in staat om de complete 2022 meteen te vertalen naar het Nederlands. De Complete Repertory 2022 Nederlandse vertaling zal eind juni dit jaar verschijnen.